torsdag 20. mai 2010

En meningsløs kronikk

I går irriterte jeg meg grenseløst over Karl I. Hagens kronikk i Aftenposten. Hva er det med denne mannen som gjør at han får spalteplass til å komme med partsinnlegg i en familiesak? Er navnet nok til at han kan spy ut av seg hva som helst - og få det på trykk i en av riksavisene? Eller har han vært for lenge borte fra nyhetsbildet?

Og i dag kom naturligvis følgene klart frem. Aviser, radio og andre medier kastet seg ukritisk på saken på saken. Jeg tror det er relativt sannsynlig at uten denne kronikken, ville de fleste i Norge vært lykkelig uvitende om herr Hagens datters private forhold, men det som her er oppnådd er at absolutt alle har fått kjennskap til at herr Hagen har en tidligere svigersønn som er transe.

Denne, forhåpentligvis kortvarige, mediestormen må da være mer skadelig for de barna som er berørt av saken enn selve programserien "Jentene på Toten".

Jeg må innrømme at jeg ikke har sett noen av programmene i serien og er derfor ikke meningberettiget hverken når det gjelder form eller innhold - men - respekt for menneskeverdet, uansett farge, kjønn, livsynsmessig tilhøring eller seksuell legning er viktig for meg.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar