søndag 19. september 2010

Gjenbruk igjen

Her i huset er det ikke bare jeg som har sansen for gjenbruk. Min bedre halvdel ser også muligheter i mye og liker å skape nytt av gammelt. Det siste året har han gjenbrukt et av områdets eldste drivhus - i hvert fall glasset - og bygget et stort tilbygg til huset i gammelt glass. Det er litt spennede med gammelt glass, for det har litt bobler og mønster i seg. Min største jobb i prosjektet har vært å vaske alle disse gamle glassene - noe som sikkert ikke hadde vært gjort på minst 50 år. Dette tok sin tid, men det var deilig når jobben var gjort og denne helgen har jeg innviet vinterhagen :)

Det gjenstår enda mye arbeid med plater, maling, gardiner og ikke minst dør ut til hagen, men det viktigste var å får prosjektet under tak før vinteren.

Og kanskje - det er foreløpig bare en tanke - fyrer vi opp her til jul, setter opp langbord slik at hele storfamilien kan kose seg ute i snøen.

onsdag 15. september 2010

Katteveske - dagen Fretexfunn

I dag fant jeg en veske på Fretex som jeg bare ikke kunne motstå - det var mange katter på den - og i tillegg var bakgrunnen i min yndlingsfarge, lilla. Jeg er litt usikker på om det er en toalettveske eller en vanlig veske - uansett måtte jeg bare ha den.

Hadde jeg bruk for ny veske? Nei - men det at det er gjenbruk, gjør at jeg ikke har noe spesiell dårlig samvittighet.

tirsdag 14. september 2010

Bits og byte

Våre kattunger får navn etter dataordboken - passende med et stamnavn som MacCat´s. Her er Bits og Byte - fire uker gamle:
Byte, den lilla gutten, er reservert - Bits er fortsatt til salgs.

Nå begynner de søte små og bevege seg mer rundt. De har såvidt begynt å spise babycat og går på do selv (når de rekker det). Av og til merker jeg at det er vanskelig å konsentrere seg om andre ting når de er våkne og myldrer rundt og vil opp i armene - men sånn blir det når ungene bor på kontoret.

torsdag 9. september 2010

Littermaid - ny kattegadget!

Det er mye rart man kommer over når man surfer litt på nett. For en tid siden kom jeg over en diskusjon om et kattetoalett som het Littermaid. Dette skulle være selvrensende og - ikke minst - helautomatisk.

Det fungerer slik at når katten har gjort sitt, registreres dette av en sensor og ti minutter etter at katten har forlatt toalettet setter rensesyklusen i gang. Urin og avføring havner i en helt lukket plastbeholder som man bytter ut ved behov. Sensoren sørger også for å stoppe en eventuell rensing hvis det kommer en katt inn i toalettet. Behovet for tømming vil variere etter antall katter. Littermaid kommer i flere størrelser - jeg valgte den største da vi har tre voksne katter. Du kan finne video av vidunderet på littermaid.com.

Jeg ER glad i gadgets selv - og denne bare måtte jeg ha. Så etter å ha søkt litt rundt på nett, ble det klart at Littermaid ikke er å oppdrive i Skandinavia - så da var det bare å gå til Ebay. Det er mange selgere av varen, men få som leverer til Norge, uansett  jeg fant da noen. Jeg anbefaler å gå på www.ebay.no og ikke www.ebay.com - da finner du bare de leverandørene som leverer til Norge.

I går var vidunderet i hus og jeg var spent på om kattene ville akseptere nyinstallasjonen. Det var ikke noe problem. Enda er det så nytt at to av dem løper bort for å se på hver gang rensesyklusen starter- og nå blir det vel slutt på at Frida demonstrativt gjør fra seg utenfor kattedoen når hun ikke synes den er ren nok.

Et "privacy tent" fulgte også med - kattene må jo få være i fred på do, må vite. Og, som man ser på bildet,  teppebelagt trapp, slik at pus ikke tråkker rundt med støvete poter.I tillegg var det med kullfilter for fjerning av lukt, ekstra beholdere til avfall, rake og børste.
Da jeg var på dyrebutikken tidligere i dag, spurte jeg innehaveren om hvorfor ingen i Skandinavia har funnet på å ta inn dette vidunderet av en kattedo. Svaret jeg fikk, var at kundene ikke var villige til å betale så mye for utstyr til en katt. Merkelig synes jeg - det er jo mange, spesielt i byene, som har innekatter. Denne innretningen gjør jo livet bedre, og ikke minst renere, for både katt og eier.